Promocija romana „Milijarder“ autora Vetona Suroija, koji je u Srbiji objavio Samizdat B92, će se, u okviru ovogodišnjeg festivala „Mirdita, dobar dan“, održati u ponedeljak, 8.6.2015. s početkom u 12 časova u Domu omladine, Makedonska 22, Beograd.



Festival "Mirdita, dobar dan" otvara se danas premijernom projekcijom filma "Tri prozora i vešanje", a prema rečima organizatora cilj je povezivanje umetnika iz Beograda i Prištine, ali i pokretanje važnih tema, kao što je život posle rata na Kosovu.

U skladu s ključnim temama kojima će se festival ove godine baviti, biće održana i promocija romana „Milijarder” novinara, publiciste i pisca Vetona Suroija, koji je tokom devedesetih bio istaknuta ličnost civilnog društva na Kosovu. Suroi je takođe osnivač najvećeg kosovskog dnevnog lista na albanskom jeziku KOHA Ditore, kao i nezavisne televizije KTV.



U romanu Milijarder Vetona Suroija predstavljen je jedan dan tokom hiperinflacije devedesetih na Kosovu, koji pokazuje presek jednog dela urbanog kosovskog društva, i to njenog albanskog dela, i način na koji on doživljava represiju Miloševićevog režima, snalaženje u preživljavanju i suočavanje s ličnim nedoumicama o daljem životu na Kosovu... 
Na predstavljanju romana će učestvovati dramaturškinja Borka Pavićević, istoričarka Latinka Perović,  novinar Teofil Pančić, kao i Veton Suroi. Razgovor će moderirati novinar Miša Stojiljković.

Vidimo se u ponedeljak!


Pogledajte ostale vesti